Pe cealaltă parte a globului, companiile indiene implementează deja politici de reducere de costuri și salarii, atât pentru pozițiile de top management cât și pentru cele din producție. La fel ca și în SUA, cele mai afectate sunt companiile aeriene, hotelurile și turismul. În segmentul consultanței și auditului financiar, salariile au scăzut cu 25%, în timp ce companiile din alte segmente propun angajaților tăieri de 30-50%, pentru a diminua numărul de disponibilizări.
Nu doar sectorul privat se confruntă cu diminuarea veniturilor. Paraguay este una dintre primele țări din America Latină care a anunțat tăierea salariilor funcționarilor publici cu 25%, eliminarea anumitor sporuri și plafonarea veniturilor la nivelul celor obținute de administrația prezidențială.
Contrar măsurilor aplicate de majoritatea țărilor, Noua Zeelandă a aprobat creșterea venitului minim garantat cu aproximativ 5 lei pe oră (1.2 dolari), implementarea măsurii fiind lăsată însă la latitudinea angajatorilor, care sunt obligați să ofere salarii mărite numai în contextul în care activitatea economică pe care o desfășoară le permite acest lucru. Guvernul va susține și aici salariile persoanelor aflate în șomaj tehnic, la un nivel de 80%.
În România, guvernul își păstrează estimările inițiale, potrivit cărora un milion de români ar putea beneficia de șomaj tehnic. Cei mai mulți angajați care au fost trimiși în șomaj tehnic provin din industria HoReCa (restaurante și baruri), cele mai multe cereri fiind înregistrate în județul Cluj (aproximativ 30.000).