Evită executarea silită!

Executarea silită trebuie să respecte procedura legală și pașii specifici acesteia. Încă de la primele semne ale începerii procesului de executare silită, îți putem oferi sfaturi utile! Câteva din ele le găsești aici.

Procedura de executare silită urmează un proces similar, indiferent dacă este vorba despre executarea silită a unui imobil, a unui teren, a unui vehicul auto sau a bunurilor de altă natură. Poți negocia oprirea executării silite în orice moment însă ATENȚIE, creditorul nu este obligat să accepte oferta ta. În cazul în care dorești să prezinți un nou plan de plată a creditului, este important ca acesta să fie unul bine întocmit si să țină cont de nivelul datoriei existente precum și de capacitatea ta de rambursare a creditului. 

NU UITA, îți putem oferi câteva sfaturi utile, înainte de a iniția discuțiile cu instituțiile financiar-bancare.

Când apare riscul de executare silită?

În cele mai multe cazuri, procedura executării silite este inițiată, la cererea creditorului, de către instanța de executare, în contextul în care debitorul se află în una din următoarele situații:

  • sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor de plată, conform legii;
  • risipirea averii;
  • aflarea într-o situație de insolvabilitate sau incapacitate de plată voită;
  • executarea silită inițiată de alți creditori;

Oprirea executării silite

Odată înregistrată, cererea de executare este urmată, în termen de maxim 15 zile, de încuviințarea executării silite și evaluarea bunurilor. Executarea silită poate să continue cu instituirea diverselor propriri și este finalizată, de cele mai multe ori, în urma unor procese de lungă durată care duc la pierderea completă a bunului și valorificarea acestuia de către bancă sau instituția de credit, FĂRĂ NICI UN BENEFICIU PENTRU TINE.

Cu toate acestea, există posibilitatea de a RECUPERA INVESTIȚIA REALIZATĂ și de a încheia, în termeni amiabili, procedura inițiată de instituția financiar-bancară, executorul judecătoresc sau instanța de judecată.

Soluționarea rapidă a proceselor de executare îți oferă posibilitatea:

  • de a salva bunul proprietate personală de la executare silită;
  • de a recupera anumite sume de bani pe care le puteți reinvesti rapid;
  • de a păstra o istorie de creditare pozitivă, ceea ce vă va oferi posibilitatea obținerii unui evenual nou credit în condiții mult mai avantajoase

Copyright @Preluare Credite | Toate drepturile rezervate | Politica de confidențialitate