Ai un credit?

Accesarea unui împrumut

Accesarea unui împrumut este un lucru de neevitat într-o viață, majoritatea oamenilor, indiferent de țara sau orașul în care locuiesc, au credite și rate.

Potrivit datelor furnizate anul trecut de Banca Națională a României, numărul românilor cu credite la bănci de peste 20.000 lei a depășit un milion, cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani, un procent semnificativ din populația României deținând în prezent un credit. Cu banii obținuți, românii preferă să cumpere case sau să investească în diferite bunuri și afaceri. Momentan, cele mai accesate tipuri de credit sunt Creditul Prima Casă, Creditele nebancare pentru afaceri și Creditele nebancare pentru agricultură.

Ce trebuie să știi despre un credit?

Cea mai mare investiție pe care majoritatea oamenilor o fac pe parcursul vieții este achiziționarea unei case și aceasta implică, de cele mai multe ori, accesarea unui credit ipotecar. Pe scurt, creditul oferit de bancă sau de instituția de creditare este garantat cu imobilul recent achiziționat, obiect al împrumutului.

Un credit ipotecar este un împrumut care urmează a fi rambursat într-o perioadă anume (în medie, 30 de ani), timp în care suma împrumutată este achitată lunar, sub formă de rate. De obicei, pentru a obține o ipotecă, cumpărătorul unui imobil trebuie să dovedească fie băncii, fie instituției de creditare, capacitatea de plată și să depună o anumită sumă de bani, cunoscută sub numele de depozit.

Indiferent de tipul de credit solicitat, banca va verifica scorul tău de credit, care reprezintă de fapt capacitatea ta de a returna împrumutul sau istoricul tău financiar care asigură banca de faptul că ești clientul cu care vrea să lucreze. De multe ori, lipsa unei istori de creditare poate avea un impact la fel de negativ asupra creditului solicitat precum o istorie de plată negativă. Crearea unei istorii de plăți necesită timp! Începe să o creezi acum!

Toate contractele de creditare conțin termeni și condiții. O condiție standard care este inclusă în mod obișnuit în toate contractele prevede că „plata cu întârziere a ratelor și incapacitatea de returnare a creditului vor duce la executarea bunului”. Altfel spus, în cazul unui credit ipotecar, dacă nu ții pasul cu plățile lunare datorare băncii, aceasta va începe demersurile de intrare în posesia bunului pe care îl deții, în vederea vânzării și recuperării banilor.

Dacă întâmpini dificultăți cu privire la plata ratelor și te confrunți cu riscul executării silite, atunci scorul tău de credit a fost, mai mult decât probabil, afectat. Mai mult decât atât, nu uita că orice bancă sau instituție de credit va căuta cea mai rapidă și sigură cale de recuperare a datoriei.

Echipa noastră te poate ajuta să eviți executarea silită, să reintri în posesia bunului executat silit sau să recuperezi o parte a investiției pe care ai realizat-o în ultimii ani. Află care sunt pașii pe care îi poți face!

Copyright @Preluare Credite | Toate drepturile rezervate | Politica de confidențialitate